Dakkapel in 1 dag

Wanneer je besluit een dakkapel op je woning te laten plaatsen, wil je uiteraard niet lang in de rommel zitten. Het grote voordeel van een dakkapel laten plaatsen door Bremer Dakkapellen, is dat je dakkapel in 1 dag geplaatst wordt. Het voorbereidende werk wordt bij ons op de werkplaats gedaan, zodat we met een kant-en-klaar dakkapel naar jouw woning kunnen vertrekken op de dag van de plaatsing. Dakkapel in 1 dag, hoe gaat dat precies in zijn werk? Dat leggen wij je graag haarfijn uit.

Bij Bremer Dakkapellen wordt je dakkapel in 1 dag geplaatst

Voordelen van het plaatsen van een dakkapel in één dag

Het laten plaatsen van een dakkapel kent vele voordelen. Het grootste voordeel is de ruimte die het je oplevert en daarmee meer licht en ventilatie in de kamer. Ook het laten plaatsen van een dakkapel in 1 dag biedt vele voordelen:

 • Slechts 1 dag in de rommel
 • Binnen één dag het dak weer wind- en waterdicht
 • Voorbereidende werk wordt op de werkplaats gedaan
 • Je kunt diezelfde dag nog beginnen met het aftimmeren
 • Het plaatsen van een dakkapel in één dag brengt bij ons geen extra kosten met zich mee, maar is bij de prijs van het dakkapel inbegrepen

Het voorbereidende werk bij het plaatsen van de dakkapel

Nadat we bij je thuis zijn geweest om de afmetingen te bepalen en de boel op te meten, gaan we aan de slag met het tekenen van de dakkapel. Die dakkapel wordt vervolgens in zijn geheel gebouwd in onze werkplaats. De dakkapel wordt voorzien van kozijnen, beglazing en gevelbekleding. Het is daarmee helemaal kant-en-klaar en kan vervolgens klaargezet worden voor transport naar jouw woning om vervolgens de dakkapel in 1 dag te plaatsen. Ook bij jou thuis zal enige voorbereiding nodig zijn. Om er zeker van te zijn dat wij direct aan de slag kunnen, is het belangrijk dat de kamer of zolder waar de dakkapel in 1 dag geplaatst zal worden leeg is. Eventuele meubels die niet verplaatst kunnen worden, kun je afdekken met lakens. Uiteraard gaan onze medewerkers zorgvuldig te werk, maar extra bescherming komt altijd van pas. Ook kunnen we dan direct aan de slag en voor je het weet is het dakkapel dan ook al geplaatst.

De dag van het plaatsen van de dakkapel

7.30 uur / 8.00 uur: Tussen 7.30 uur en 8.00 uur zullen wij bij je komen met de bus met aanhanger waarop de dakkapel vervoerd wordt. Jouw dakkapel is kant-en-klaar, dus compleet met beglazing, gevelbekleding en helemaal op maat gemaakt. Na aankomst gaan we eerst aan de slag met het verwijderen van de dakpannen en het dakraam. Ook het gat wordt vervolgens op maat gezaagd. Om de dakkapel in 1 dag te plaatsen, wordt alles zorgvuldig en deskundig nagemeten. Zijn alle afmetingen juist, dan wordt met behulp van een kraan de complete dakkapel naar het gat getild. Maar voordat we deze gaan plaatsen, wordt al het puin met behulp van de kraan afgevoerd naar beneden. Vervolgens kan de dakkapel op de woning gezet worden en worden vastgekoppeld aan de dakconstructie.
11.00 uur: Rond 11 uur staat de dakkapel al op de woning en kan het wind- en waterdicht maken beginnen. Door loodvervanger rond de dakkapel te plaatsen wordt deze klaargemaakt om bestand te zijn tegen weer en wind. Er wordt deskundig en secuur te werk gedaan, zodat je binnen één dag een dakkapel hebt die wind- en waterdicht is. De dakpannen worden ook weer zorgvuldig teruggelegd.
14.00 uur: Rond 14.00 uur is jouw dakkapel van buiten helemaal klaar en kan de afwerking binnen beginnen.

Rond 14.00 uur is jouw dakkapel al wind- en waterdicht

Afwerking na het plaatsen van de dakkapel in 1 dag

Na het plaatsen van de dakkapel in één dag op de woning, kan de afwerking van binnen beginnen. Je kunt deze zelf voor rekening nemen, maar je kunt ons hiervoor ook inschakelen. De afwerking kan eventueel dezelfde dag nog plaatsvinden, maar het is ook mogelijk om de volgende dag hiermee te beginnen. Onder afwerking verstaan wij:

 • Aftimmeren van het dakkapel
 • Gipsplaten plaatsen
 • Eventueel stucwerk

Doordat dit optioneel is, geldt dit dus niet voor het plaatsen van elk dakkapel.

Na het plaatsen van de dakkapel in één dag

Wanneer de dakkapel geplaatst is, vertrekken wij weer richting onze werkplaats. Puin en dergelijke dat bij het openbreken van het dak eruit is gekomen wordt door ons netjes afgevoerd. Je zit dus niet met de rommel opgescheept. Het binnenwerk kan gedaan worden en voor je het weet profiteer je van alle voordelen van een dakkapel:

 • Meer ruimte in je woning
 • Meer licht in de kamer
 • Een betere ventilatie
 • Waardeverhoging van de woning
Dakkapel in één dag geplaatst door Bremer Dakkapellen

Uiteraard kan Bremer Dakkapellen je ook van dienst zijn met extra’s voor jouw splinternieuwe dakkapel. Zo kunnen wij je dakkapel bijvoorbeeld voorzien van zonwering. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan screens en rolluiken. Ook voor horren kun je bij ons terecht. Op deze manier blijft het ongedierte buiten de kamer. Wil je meer weten over het plaatsen van een dakkapel in één dag? Of wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord en komen graag bij je langs om een vrijblijvende offerte op maat te maken.